onsdag 10 februari 2010

Vasamuseet


Skeppet Vasa var väldigt stort och helt otroligt att de kan fått upp det så helt ändå!Det låg ju på botten i 333 år på 32 m djup!! Visserligen har de ju fått laga o lappa men ändå är den största delen utav skeppet från den tid de byggdes 1628.Tänk så snopet ändå att det bara seglade några meter tills det kantrade. De hade ju byggt det "fel".Visar ingen bild på skeppet för de blev rätt så mörka där inne. Det blir istället en bild på killarna när de står bredvid en dykardräkt som dykarna hade på sig när de upptäckte Vasa 1956. De började då att ta upp kanoner mm och bärgade till slut skeppet 1961.
De visade även olika skelett de hittat ombord på Vasa o skrivit deras historia o visar deras kläder o andra föremål. Killarna tyckte att allt var väldigt intressant.Ett lyckat besök helt klart!
Maten var svindyr här inne o det fanns inte så mycket att välja på. Så vi åt i stället utanför nästa museum vi gick till, i en liten gullig korvkiosk med en liten 80-årig gumma i hi hi!! Hon fixade hamburgare till oss o andra på löpande band.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar