måndag 23 mars 2009

Bekännelse!

Hej på er!!
Ja, jag lever vidare trots motgången som förstörde allt det roliga nyss!! Hade ju tänkt delge er vår hemlis som var så stor för vår familj. Men, men, livet går vidare och vi har tagit nya tag!
Vad var det för hemlis nu då, tänker ni nu förstås!!
JO, vi skulle faktiskt skriva kontrakt på ett annat hus i fredags!! Detta har varit på g länge nu men så äntligen skulle huset bli vårt. Trodde vi ja!
På torsdagen fick vi ett brev ifrån e.on. Det kom som en bomb från himlen!! Vi ska ev. få 11 st 185 cm höga grannar!!
Det visar sig att de har planerat, tillsammans med Sveaskog, att sätt upp 11 st vindkraftverk här hos oss. Vi kommer att bli de närmsta grannarna!!
Jag har verkligen inget emot vindkraftverk, tvärtom!! Men vem vill ha dem precis intill sig! Vem vill köpa vårat hus nu? Värdet på vår gård sjunker ju antagligen rejält i så fall.
Vi kan ju inte köpa något nytt ställe om vi inte tror att vi får ut så mycket för vår gård som vi hade räknat på med banken. De hade kollat upp att vi hade råd att stå med 2 st hus ett tag! Men får vi mycket mindre än vi räknat med står vi där bara med en massa lån!! Och det hade vi inte tänkt göra!
Vi pratade både med mäklaren och banken och de tyckte precis som vi - skriv inte på!!
Det ska vara ett informationsmöte här i Folkets hus den 1 april om detta vindkraftsprojekt, som vi får gå på. Mäklaren sa till säljarna att vi ville gå på detta först innan vi kunde skriva på. Men det godtog de inte utan blev förbannade!!
Deras hus finns oxå med som granne till dessa långa sakerna men de hade inte fått någon inforamtion om dessa, så de trodde oss inte. Nu skulle de skaffa en annan mäklare i stället. Ok, lycka till säger vi då!! Tror inte att de får ut mer pengar på huset ändå. Det budet vi gav var nämligen under deras som de ville ha ut. Men det har inte funnits fler som har lagt högre.

Dessa höga vidunder kommer att synas tydligt över våran gård när ni kommer hit. De har gjort fotomontage som visar på ett ungefär hur det kommer att se ut. Vi hamnar både inom bullernivån och skuggor o reflexnivån. Jättekul!!:(
Sveaskog äger den mesta marken där de är planerade att stå, men vi äger bl a en del och Björn arrenderar hela biten till jakt.
Tror inte att vi kan påverka detta beslut på ngt sätt. De har sett till att det inte är så många berörda utav detta och därför inte bli så många klagomål!!

Ja, nu vet ni hur det ligger till!! Endel av er var faktiskt inne på flytt men de flesta trodde mer på bröllop och barn. Tyvärr blir det inget pris nu när det slutade så här tråkigt! Hoppas att ni förstår det!
Men som mäklaren t om sa till oss: Eftersom detta brev kom dagen innan vi skulle skriva på, så var det nog inte meningen att vi skulle ha detta huset!!
Vi tar nu nya tag, och kommer troligen att lägga ut vårt hus till salu i alla fall i maj som planerat!!
Antingen dyker det upp något nytt ställe eller kanske någon mark som vi kan bygga ett nytt hus på!! Nu har vi i alla fall ingen brådska att gården ska bli såld så fort som möjligt utan vi har råd att vänta ut den rätte köparen.
Varför ska vi flytta då? Jo, vi känner att vi vill ändra livsstil helt enkelt. Vi kan detta nu och Björn brinner så för sitt jakt och hundintresse i stället. Det är en hel del slit med att ha gård ska ni veta. Och många regler man ska ta hänsyn till och följa.
Tänk bara, hur många bönder finns det inte som säkert skulle velat bli polis, läkare eller lärare i stället! Men det har de inte fått för det skulle vara så, att sonen skulle ta över gården!!
På det sättet är det ändå skönt, att vi behöver ju inte lämna gården för att vi inte klarar det ekonomiskt utan för att vi själva vill. Utav egen fri vilja!!

Som ni hör så är jag på rätt köl igen!! Det känns skönt att jag har berättat detta för er nu, för ni har ju undrat!!
Hoppas att ni får en bra dag idag!! Kramar från en piggare Evve

2 kommentarer:

  1. Vad då, det är väl inget med 11 st 185 cm grannar, de syns väl inte över hustaket samt, de väsnas säkert inte mer än jaktlaget och är ju ungefär i samma längd, hi hi hi. Ska nog vara 185 METER!

    SvaraRadera
  2. DET ORDNAR SEJ SÄKERT FÖR ER.GE INTE UPP HOPPET.KRAMAR.

    SvaraRadera