måndag 8 juni 2009

Djurparken

På lördagen, Sveriges nationaldag, var vi på Kolmårdens djurpark! Våra killar var väldigt förväntansfulla över vad vi skulle få se och uppleva! Det första de ville göra var att åka linbanan. Det var ju ingen kö då när de öppnade heller så det var bara att sätta sig i en korg och sväva i luften ett tag. Här är Emil och Björn i linbanan.

Årets nyhet här var bl. a snöleoparden. Efter att ha stått och tittat länge på en tass som stack upp över en sten så gled helt plötsligt leoparden sig upp och rörde på sig. Man märkte ju genast att det var en helt annan aktivitet på djuren nu på försommaren när det inte är så varmt.

God mat, fin utsikt och vara med dem man älskar!! Finns det något bättre?! Vi tog oss lite att äta innan vi skulle titta på delfinshowen kl 14. Som ni ser är det molnigt men solen tittade fram ibland. Helt kanon väder för att gå en hel dag ute på djurpark.

En tigerunge låg precis vid rutan och smaskade på ben när vi gick förbi. Vad gosiga de ser ut! Viktor gick och köpte sig en tiger som gosedjur direkt efter sen hi hi!! Han är lika tokig som jag i gosedjur!!;)



Delfinshowen är ju helt fantastisk att se på. I år var det musik och videos ifrån Marcoolio oxå. Killarna tyckte att detta var bland det bästa! Här pratar delfinerna med oss. Det var inte helt lätt att ta några fina kort på dem när de är in action i vattnet.




Nytt för i år var ju oxå Delfinexpressen- berg och dalbanan. Den åkte vi i allihopa. T om Björn som hatar allt vad karuseller är för att han mår så dåligt efteråt. Killarna skrek av glädje och rädsla i kurvorna hi hi!!






Elefantungar såg vi oxå. De var helt vilda och busade med varandra. Kul att få se!







Viktor spanar in kamelerna som spanar in oss människor.










Det fanns även en lekdel där barnen kunde leka av sig lite oxå. I början av djurparken finns ju oxå Bamses värld för de mindre barnen. Men vi var där oxå och såg bl a en teater med alla Bamses vänner.













Här åker killarna i Sveriges längsta rutchkana. De hade gjort den utav höfläktsrör. Häftigt!!
Vi har haft en kanonhelg här på Kolmården. Vi rekommenderar verkligen alla barnfamiljer att åka hit. Särskilt på försommaren som vi gjorde just för att djuren rör på sig mer och deras ungar har inte blivit så stora. Sen är det ju självklart ingen direkt kö till något heller. Man kommer ju fram och kan se allting utan att behöva trängas med tusen andra turister.
Kram på er alla!!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar