måndag 8 juni 2009

Safariparken och Tropicarium

Vi löste 1 dagsbiljetter och fick då safarit på köpet med campingkortet. Tyvärr var man då tvungen att utnyttja det samma dag. Vi hade helst velat ta safarirundan dagen efter men snål smålänning som man är så körde vi runt den samma dag!
Närkontakt med giraffer bl.a. Killarna tyckte att det var spännande att åka inne hos de olika djuren. Vi har ju åkt så här på Eriksberg oxå men det är lite skillnad på djur.




Rätt som det var kom det ett gäng med vargar springandes framför bilen. De fortsatte bort till två björnar som de började "mucka gräl" med. En av björnarna sprang iväg o då följde de efter honom. Här ser ni när vargarna står framför björnen. Snacka om häftig action precis framför oss. Tillslut sprang vargarna iväg. Björnen var allmänt stressad och satte sig att vila bredvid vår bil som ni ser. Sen gick han iväg längs med sidan på bilen. Detta tyckte så klart killarna var jättehäftigt.......och vi oxå!





På söndagen innan vi åkte hem besökte vi Tropicarium som ligger precis bredvid djurparken. Där inne såg vi små silkesapor, spindlar, ormar och andra kryp. Och alligatorer som ni ser på bilden.




Emil och Viktor inne i djunglen hos de små aporna, sköldpaddorna och papegojorna.



Fiskar i alla regnbågens färger såg vi oxå och naturligtvis hajarna. Här ser ni de vassa tänderna de har. I shopen köpte Viktor en rocka som gosedjur och Emil hittade ett halsband med hajtänder.
Sen fick vi skynda oss till campingen där Björns bröder väntade på oss. De var så snälla och kom och körde hem husvagnen åt oss, för vi vågade ju inte köra hem med den efter Opeln. Vi ville ju inte riskera att Opeln skulle rasera precis i växellådan. Så snacka om justa bröder!! De är guld värda!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar